Jannis a Elen nás nejen pozvali na jídlo, ale vzali nás na nádherné místo. Nakoupili ingredience a jeli jsme k obřímu amfiteátru Fillipi u něj nám Jannis na super "stolečku" ukuchtil parádní svačinku Dakos. Čerstvé, zdravé a vhodné k dnešnímu slunnému dni. Celý postup i s anglickým komentářem máme na videu. (videa se pokusíme nahrát na youtube později v Aténách - pokud zbyde čas a budeme mít dobrou wifi). Teď předám telefon do rukou Peťce a ta Vám napíše recept.
RECEPT - Dakos
Ingredience:
-sušený chléb paximadi
-voda
-rajčata
-olivový olej
-sýr feta
-čerstvé oregáno a máta
Postup:
Dnes si uděláme Dakos. Tradiční řeckou odpolední svačinku. Vezmeme si sušený chléba paximadi (je sušený, což je dáno z historie, kdy nebyla žádná jiná možnost delšího uchovávání potravin v čerstvém stavu). Chléba polijeme troškou vody, aby změkl. Rajčata nakrájíme na plátky a naskládáme na chléb. Sýr feta nadrolíme na chléba s rajčaty a následně pokapeme olivovým olejem. Pro zpestření chuti přidáme čerstvé oregáno a nakrájenou mátu nejlépe z vlastní zahrádky.
K tomuto pokrmu doporučujeme Ouzo (tradiční reckou pálenku s anýzem).
Zbývá jenom popřát "Kali orexi" (dobrou chuť)
Zobrazit ostatní zážitky týmu 6
2 komentáře